Image

PN Automationsskolan

” Jag visste precis vad jag ville och sökte efter det på internet, PN kom upp och jag kände att det var exakt detta jag letade efter.”

Pattrapa Hanief är examinerad från vårt reskill program PN Automationsskola. där hon genom programmet blivit du utbildad automtionstekniker. PN Automationsskola erbjuder möjligheten att under 12 veckor utbildas till automationstekniker för att sedan få garanterad anställning hos någon av våra partnerbolag. Under utbildningen får man utvecklas inom bland annat mekatronik, elteknik, styrsystem och programmering.

Läs mer om Pattrapa och hennes tankar om programmet här nedan!

Läs mer om PN Automationsskola
Image
Berätta kort om dig! Vad har du gjort innan du påbörjade programmet?

Jag heter Pattrapa Hanief och är 20 år gammal. Jag kommer från Örebro och är en person som älskar utmaningar och att testa nya saker. Jag bestämde mig för att gå el och energi-programmet på gymnasiet utan någon förkunskap eller tidigare intresse, vilket inte är något jag ångrar nu i efterhand. Redan på praktiken under gymnasietiden fick jag testa på arbetsuppgifter likt dem som ingår i automationsyrket. Jag visste där och då att detta var något jag skulle vilja jobba med i framtiden.

Vad var din känsla när du för första gången fick höra om programmet?

Jag visste precis vad jag ville och sökte efter det på internet, Professionals Nord kom upp direkt och jag kände att det var exakt detta jag letade efter. Det kändes jätteroligt och som en ny utmaning för mig. Det verkade svårt när jag läste annonsen men jag tvekade aldrig på min förmåga att klara av det. Det handlar bara om hur mycket jag försöker, inte om att jag inte kan. Nu när jag är halvvägs in i utbildningen var det så som jag tänkte mig. Jag behöver lägga ner tid och energi på det, men det ger resultat och jag lär mig mycket.

Vad tyckte du om upplägget på programmet?

Det som gynnat min inlärning bäst har varit de praktiska delarna. När man får komma ut till sin framtida arbetsplats men också på lektionerna där klassen tillsammans jobbar praktiskt.

Vad var det bästa med programmet?

Det bästa är att jag fått lära mig så mycket som var helt nytt för mig, men också att få träffa massor av nya människor.

Vad skulle du vilja skicka med för tips till personer som funderar på att bli Automationstekniker?

Det är bara att göra det! Det är utmanande, men det handlar bara om hur man jobbar med sig själv, är man tillräckligt motiverad så kommer man klara det!