Image

Om oss

Sveriges snabbast växande bemanningsföretag!

Professionals Nord grundades med ambitionen att skapa en plats för människor att växa, på riktigt. En plats för människor att utvecklas, utmanas och nå sin fulla potential. Det är fortsatt drivkraften bakom allt vi gör – kompetensförsörjning inom rekrytering, personaluthyrning och Accelerated Learning. Vi utvecklar företag, individer och bidrar till att förändra branschen.

En plats för människor att utvecklas

Kika på videon!

Kika på videon när vår grundare Mattias och vår VD Linnea berättar mer om oss

Året var 2015 när Mattias Matsson grundade Professionals Nord. Då, med fokus på Norrland, där vi har våra rötter och vårt ursprung. Han anställde branschens mest skickliga medarbetare som gemensamt la grunden för det bolag vi är idag. Vår inriktning var förankrad i kärleken till det lokala, och med Norrland som drivkraft etablerades snabbt tre kontor i Umeå, Luleå och Sundsvall. På bara fem år nådde vi en omsättning på 100 miljoner kronor.

Vår historia

Vi fick en oerhört viktig roll som arbetsgivare för människor och för samhället under åren pandemin kom och skakade om allt i sin väg. Våra beslut blev helt avgörande för individer och för vår trovärdighet som arbetsgivare och leverantör.

I stället för att säga upp personal och riskminimera, var vi redo att skriva om spelreglerna för att sätta våra medarbetare i första rummet. När många såg hinder, såg vi möjligheter. Vi behöll vår personal och anställde fler duktiga medarbetare. Vi öppnade nya kontor där vi hittade rätt människor – snälla och framgångsrika personer som ville vara med på vår bolagsresa. Detta ledde oss bortom Norrlands gränser. Under två år öppnade vi upp sex nya kontor runt om i landet och stängde 2022 med en omsättning på 250 miljoner kronor, med en god lönsamhet. Det blev ett kvitto på att vi erbjuder något unikt och kvalitativt.

Våra medarbetare i första rummet

På vår fortsatta expansiva tillväxtresa har vi alltid haft en tydlig målbild: att bli ett miljardbolag. Och vi har redan kommit en god bit på vägen.

Vår hemlighet? Att satsa på människor vi tror på, och ge dem rätt förutsättningar. Vi anställer personer med en stark drivkraft och potential för utveckling, som vill vara med och fortsätta bygga och förbättra bolaget. Vi bygger bolaget med människor som är framgångsrika och som är snälla mot sig själva och sin omgivning. Vi lägger stort fokus på att dessa individer ska älska att gå till jobbet och må gott i vardagen. Med målbilden att skapa en stark och långsiktig drivkraft att vara med att utveckla bolaget, våra samarbeten och oss själva.

 

På resan mot miljarden

+100
internt anställda
+2000
kunder har vi hjälpt med personallösningar
10
kontor i landet
+500
aktiva konsultuppdrag
I huvudet på vår grundare Mattias Matsson

”Att anställa någon för en roll som känns alldeles för stor och något man inte gjort tidigare, att se hur gnistan tänds i ögonen, att vara med och stötta när de tar sina första steg, att få följa resan, se dem växa och flyga fritt. Det är vad vi älskar, och grunden till varför PN finns.”

– Mattias Matsson, Grundare Professionals Nord

Image

Utmärkelser & priser

Sveriges näst bästa arbetsgivare – 2023
Vi har blivit utsedda till Sveriges näst bästa arbetsgivare i hela Sverige – något vi är otroligt stolta över. ’Sveriges bästa arbetsgivare’ är en årlig undersökning som utförs av emplyoer branding-bolaget Universum, och mäter arbetsgivares interna employer brand bland tusentals anställda i 64 olika branscher i Sverige.
Great Place to Work – 2023
Certifieringen grundar sig på den internationella standarden för utvärdering av arbetsplatser från Great Place to Work. Genom certifieringen har vi på Professionals Nord visat att vi fokuserar på att skapa en arbetsmiljö som främjar trivsel, motivation och engagemang hos våra medarbetare.
Karriärföretag – 2023 & 2024
Karriärföretagen är en årlig utmärkelse för arbetsgivare som gör ett framgångsrikt employer branding-arbete och erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter både för nyexaminerade studenter och unga arbetstagare. Vi är mycket stolta över att vara en av de arbetsgivare som blivit utsedda till Karriärföretag 2023 & 2024!
Image
Image Image Image
Bli en del av oss på PN
Hos oss är det resan som är målet. Trivs vi i vardagen, utvecklas och har riktigt kul på vägen levererar vi bättre och skapar fantistiska resultat. Hos oss är du med och driver din egen och bolagets utveckling framåt.

Vill du veta mer? Spana in vår karriärsida!
Image
Tillsammans skapar vi en bättre framtid
Hållbarhet tar sin början i varje individ och vår förmåga att påverka. Med rätt kunskap och kompetens har vi möjligheten att skapa positiv förändring för samhället och vår framtid. Vi är specialister inom rekrytering och kompetensutveckling, motiverade av att stärka potentialen hos, och göra skillnad för enskilda individer och företag. Allt börjar med oss människor, och tillsammans strävar vi mot ett mer hållbart samhälle.
Image
Nyfiken på att veta mer om oss?
Kontakta oss
Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig!