Image

Utbilda dig till drifttekniker på 12 veckor!

Om programmet

Välkommen att ta steget in i rollen som drifttekniker! Genom programmet får du en unik möjlighet att utbilda dig till drifttekniker på bara 12 veckor. Du erbjuds ersättning under utbildningen och en garanterad anställning efter examen med uppdrag hos E.ON eller Uniper. I rollen kommer du arbeta i en spännande bransch som är i ständig utveckling, där du är med och bidrar till ett mer hållbart samhälle. Utbildningen bygger på metoden Accelerated Learning som består av kortare teoretiska delar i kombination med praktiska moment för att ge dig alla verktyg för att lyckas i rollen. Under utbildningen kommer du bland annat att lära dig energi- och processteknik, elteknik, kraftvärmeteknik och fjärrvärmesystem. Ta möjligheten till en raketstart på din nya karriär i energibranschen!

Förstudier: Start maj (4 veckor på distans)
Utbildningsperiod: Juni – mitten av september (2 veckors semesteruppehåll under juli månad)
Arbetsorter: Malmö, Stockholm (Upplands-bro)

Gå till ansökan
Image
Läs mer och ansök!
För att ansöka till programmet klickar du in på den tjänst och ort du är intresserad av att jobba i efter examen.
Kort vad programmet erbjuder
Möjlighet att byta karriärbana på bara 12 veckor
Kostnadsfri utbildning med alla behörigheter för att arbeta i rollen som drifttekniker
Ersättning under utbildningen
En garanterad anställning i en framtidsbransch med möjlighet att utvecklas på ett branschledande bolag
Image

”För mig är det viktigt att känna att jag bidrar med något viktigt till samhället, och det gör jag i denna yrkesroll.”

Josefine Andersson, Drifttekniker E.ON

Kort om E.ON och Uniper

E.ON är ett internationellt privatägt energiföretag. 75 000 medarbetare i 15 länder arbetar dagligen för utvecklingen av tekniska innovationer och användarvänliga kundlösningar för den nya energivärlden. Vi är det första stora energibolaget som verkligen fokuserar på framtidens energilösningar genom våra affärsområden för smarta nät och kundlösningar.

Uniper är ett internationellt energiföretag som driver utvecklingen mot fossilfri elproduktion. Deras framgång bygger på en arbetsplats där människor med olika perspektiv, tankesätt, kompetenser och erfarenheter möts. Uniper tror på en arbetsplats där varje människa kan bidra med något värdefullt. I Malmö och södra Sverige har de flera kraftverk, där fokus är att leverera el där och när den behövs. Ett stort fokus ligger just nu på nystarten av Öresundsverket.

Image
Ansökningsprocessen
Steg 1 – CV & motivationsfrågor
I första steget av ansökningsprocessen skickar du in ditt CV och svarar på motivationsfrågor om varför just du passar för programmet. Klicka in på den ort och roll du är intresserad av för att läsa mer och påbörja din ansökan!


Steg 2 – Tester
Efter att du skickat in din ansökan får du en länk via mejl till tester som du ska genomföra. Ett personlighetstest (MAP) samt ett logiskt test (Matrigma). Du behöver godkända resultat för att gå vidare i processen. Vi kommer att återkoppla dig återkoppla dig oavsett om du går vidare eller inte efter du slutfört testerna.
Steg 3 – Telefonavstämning & intervju
Går du vidare i processen hör vi av oss till dig för en avstämning över telefon och i nästa steg för intervjuer. Vi återkopplar även om du inte går vidare i processen. E.ON är en samhällsviktig verksamhet, och anställningen är därmed säkerhetsklassad, vilket innebär att du innan en ev. anställning kommer genomgå en säkerhetsprövning.