Image

PN Driftskola

Från modebranschen till drifttekniker på 12 veckor

Möt Annika, som efter nästan 20 år i textil- och modebranschen bestämde sig för att ta ett nytt steg i karriären. Hon tog därför steget och ansökte till vårt Accelerated Learning program för att utbilda sig till drifttekniker på endast 12 veckor. Idag arbetar hon i rollen som drifttekniker och ångrar inte en sekund att hon valde att ta steget mot en ny karriär. Läs mer om Annika och hennes tankar om programmet.

Läs mer om PN Driftskola
Image
Vad fick dig att skola om dig till drifttekniker?

Jag kände mig mätt på modebranschen och längtade efter en ny utmaning. Jag uppskattar variation och möjligheten att ständigt lära mig nya saker. Dessutom ville jag ha ett jobb som bidrar till samhället. Jag hade inte någon direkt koll på vad rollen som drifttekniker innebar, men när jag läste på mer kände jag det var en perfekt match för mina intressen och ambitioner. Även upplägget med en intensiv, kostnadsfri utbildning och en garanterad anställning efteråt kändes som en trygg och ekonomiskt fördelaktig möjlighet, särskilt med tanke på min familjesituation och mitt studielån. Det verkade som en perfekt chans att byta karriärbana på ett effektivt och tryggt sätt.

Vad är det bästa med programmet?

Kombinationen av digitala studier hemifrån och praktiska moment på plats i Härnösand har varit en stor fördel. De mest givande veckorna har varit på utbildningsanläggningen i Härnösand, där vi fått arbeta med avancerad utrustning och maskiner som speglar det vi kommer att använda i vår framtida roll. Jag är själv överraskad över hur mycket jag lärt mig på den relativt korta tiden. Dessutom har jag fått möjlighet att lära känna mina kurskamrater och upptäcka en ny stad, vilket har varit en bonus.

Hur har du fått stöttning av Professionals Nord under utbildningen?

Professionals Nord har varit väldigt stöttande under hela utbildningen. De har hållit kontinuerliga uppföljningssamtal, svarat snabbt och gett tydlig information i god tid. Deras engagemang och tillgänglighet har varit en stor hjälp och har verkligen bidragit till att jag har känt mig trygg och informerad under hela utbildningsperioden.

Image
På vilket sätt har dina lärare och utbildare bidragit till din framgång?

Lärarna är experter inom sina respektive områden och visat stor passion för det de gör. Deras ödmjukhet, pedagogiska förmåga och engagemang har varit avgörande för min inlärning. De har alltid varit villiga att ge stöd och förklara komplexa ämnen på ett begripligt sätt, vilket har varit en stor fördel för min utveckling.

Hur ser du på din framtid som drifttekniker efter utbildningen?

Jag ser fram emot att arbeta som drifttekniker med stor entusiasm. Det känns spännande att vara del av ett område som ständigt utvecklas och erbjuder nya lärande möjligheter. Jag har också mött framtida kollegor och chefer som är både ödmjuka och välkomnande, vilket ger mig en känsla av trygghet och förväntan inför min nya karriär.