Image

PN Automationsskolan

” Jag hade aldrig jobbat med automationsteknik om det inte vore för denna utbildning.”

Ludwig Augustsson är examinerad från vårt reskill program PN Automationsskola. där han genom programmet blivit utbildad automtionstekniker. PN Automationsskola erbjuder möjligheten att under 12 veckor utbildas till automationstekniker för att sedan få garanterad anställning hos någon av våra partnerbolag. Under utbildningen får man utvecklas inom bland annat mekatronik, elteknik, styrsystem och programmering.

Läs mer om Ludwig och hans tankar om programmet här nedan!

Läs mer om PN Automationsskola
Image
Berätta kort om dig! Vad har du gjort innan du påbörjade programmet?

Jag heter Ludwig Augustsson, är 26 år gammal och bor i Eskilstuna. På fritiden spelar jag padel, gymmar och umgås med min tjej. Innan jag började på Automationstekniker-programmet jobbade jag som snickare. I den rollen hade jag nått min fulla potential och hade en känsla av att jag behövde ta ett nytt kliv och testa på något annat.

Vad var din känsla när du för första gången fick höra om programmet?

Lite av en slump fick jag reda på vad programmet var samma dag som jag fick veta att mitt dåvarande arbete stod inför varsel. Jag funderade över helgen och på måndagen tog jag kontakt med min nuvarande konsultchef. Det kändes spännande och som en riktig utmaning, men jag fick stöttning hemifrån och vågade ta klivet.

Vad tyckte du om upplägget på programmet?

Jag tycker att upplägget har varit bra. Min upplevelse är att det var bra att vi först studerade hemifrån för att förstå grunder för att sedan träffa klassen och jobba praktiskt. En annan deltagare och jag har pluggat ihop, vi alla har även haft hjälp av varandra i en chatt som vi skapat, det har varit hjälpsamt när man behöver stöttning i någon fråga. För mig var det perfekt med denna typ av intensivutbildning, jag hade aldrig jobbat med automationsteknik om det inte vore för denna utbildning. Jag hade inte utbildat mig på annat sätt med allt vad det innebär – ta CSN lån, avsätta flera års tid osv.

Vad ser du mest fram emot i din kommande roll?

Det jag ser mest fram emot är perioden när jag kommer ta rygg på en kollega på min framtida arbetsplats, där förväntar jag mig nya perspektiv i en ny miljö som jag tror kommer vara det sista steget, där polletten trillar ner ytterligare!

Vad skulle du vilja skicka med för tips till personer som funderar på att bli Automationstekniker?

Våga ta klivet, det är roligt. Om du känner att du vill testa något nytt och vill arbeta praktiskt borde du söka.