Image

Kundcase: AFRY

Image

“Professionals Nord är en självklar partner till oss på ARFY som stärker vårt varumärke genom att attrahera de absolut bästa ingenjörerna på marknaden. Genom talangprogrammet AFRY Rookie Program ger vi tillsammans med PN möjligheten för nyexade teknikingenjörer runt om i hela landet att få den bästa möjliga starten på karriären”

Folke Sandberg, Sverigechef AFRY Samhällsbyggnad

Image

Kika videon!

Kika på videon för att höra mer om programmet

Talangprogrammet för framtidens teknikingenjörer

Genom AFRY Rookie Program ger vi möjlighet för juniora teknikingenjörer över hela landet att få den absolut bästa starten på karriären. Sedan 2018 har vi tillsammans med AFRY Samhällsbyggnad examinerat personer inom flera olika teknikslag – allt från geotekniker och landskapsarkitekter, till miljökonsulter. Programmet ger deltagarna en trygg start på karriären och skapar goda förutsättningar för att fortsätta utvecklas hos AFRY och inom sitt teknikområde.

Folke Sandberg har i rollen som Sverigechef för AFRY Samhällsbyggnad ansvar för över 1500 medarbetare och är delaktig i samarbetet mellan AFRY och PN för AFRY Rookie Program. Hans främsta uppdrag är att leda sina medarbetare framåt, skapa bra affärer och förutsättningar för att utveckla affärsområdet.

“Professionals Nord är en självklar partner till oss på ARFY som stärker vårt varumärke och hjälper oss att attrahera de bästa ingenjörerna på marknaden. Den främsta anledningen till att samarbetet med PN fungerar bra är att vi har stort förtroende för varandra med gemensamma ambitioner” – Folke Sandberg, Sverigechef AFRY Samhällsbyggnad

En utbildningslösning för teknikbranschen

Teknikbranschen växer ständigt och för att alltid ligga i framkant och hela tiden kunna erbjuda sina kunder den bästa leveransen och ge de bästa råden, krävs att vi satsar på juniora talanger som ges utbildning och en bred kompetens.

– ”Vi är övertygade om att dessa typ av program där vi satsar på juniora talanger är en viktig och lönsam investering, både för oss på AFRY och branschen i stort. Vi behöver en blandning av både juniora och seniora profiler. Den nya generationen kommer in med nya perspektiv och har mycket att tillföra, inte minst kopplat till digitalisering. Vi vill utveckla nya talanger, låta de växa in i branschen och ge en bra start i karriären.” Folke Sandberg, Sverigechef AFRY Samhällsbyggnad 

AFRY Rookie Program är ett skräddarsytt utbildningsupplägg som under första året varvar arbete i skarpa projekt med utbildningsinsatser, handledning och gemensamma aktiviteter för att förse deltagarna med kunskap om sin konsultrollen. Programmet ger deltagarna kontakter i hela landet och möjliggör ett kunskapsutbyte mellan olika kompetenser tidigt i karriären.

– ”Vi har tillsammans med AFRY tagit fram ett skräddarsytt programupplägg där vi tar ett helhetsansvar för rekryteringsprocessen, utbildningstillfällen och gemensamma träffar. Det skapar stabilt och långsiktigt samarbete!” – Magnus Spolander, Affärsområdeschef Accelerated Learning PN

Tre främsta framgångsfaktorerna i samarbetet
Stort förtroende för varandra
Skräddarsydd och anpassad specifikt efter verksamheten
Gemensam målsättning att göra skillnad i teknikbranschen
Vill du veta mer?
Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!