Image

Kundcase: Elektroskandia

Image

”Samarbetet med PN möjliggör för oss att använda tiden mer effektivt. Med ett stort kundfokus, hög tillgänglighet och effektiva processer har PN hjälpt oss att hitta medarbetare vi är väldigt nöjda med. Vi kan lägga fullt fokus på vår affär, medan PN har fokus på sin expertis – att hitta nya medarbetare. Ett framgångsrikt samarbete som vi ser långsiktigt på”

Christoffer Åkerblom, Elektroskandia

Image
Ett samarbete byggt på ömsesidig tillit

Att lägga ansvaret för att rekrytera framtida medarbetare hos en leverantör kräver att samarbetet mellan båda parter är välfungerande. Elektroskandia vill alltid överträffa sina kunders förväntningar – ett arbete som börjar hos deras medarbetare. Sedan 2015 har vi på PN hjälpt ElektroSkandia med olika typer av rekryteringslösningar för att säkerställa att de växer med rätt medarbetare och kompetenser.

Elektroskandia har över 100 års erfarenhet och är idag Sveriges ledande el-teknikgrossist. Med materiel och system inom kraft/automation, tele/data/säkerhet, belysning, hushållsmaskiner och industriförnödenheter skapar Elektroskandia en ökad effektivitet och lönsamhet till sina kunder. Idag arbetar de med allt från enmansföretagaren likväl världsomspännande koncerner. Fokus ligger i att alltid överträffa kundernas förväntningar, något som kräver en skicklig och kompetent personalstyrka.

– Våra medarbetare har gedigen kunskap och expertis, och är dem som möjliggör att vi kan hålla den höga nivån på service som vi gör. Det förstår PN och de bevisar ständigt att de har ett stort kundfokus och hög kvalité på leverans. Jag känner stor tillit och förtroende, säger Christoffer Åkerblom, regionchef Elektroskandia

Rekrytering – någon som ofta prioriteras bort

Christoffer Åkerblom är Regionchef för Elektroskandia region Nord och är ansvarig för sex orter med totalt 26 personer i teamet. När vi träffade Christoffer berättade han hur tidskrävande det är att hitta rätt medarbetare för sina orter och att det tyvärr blir något som ofta bortprioriteras.

– Samarbetet med PN möjliggör för oss att kunna använda tiden mer effektivt. Med ett stort kundfokus, hög tillgänglighet och effektiva processer har PN hjälpt oss att hitta medarbetare vi är väldigt nöjda med. Vi kan lägga fullt fokus på vår affär, medan PN har fokus på sin expertis – att hitta nya medarbetare. Ett framgångsrikt samarbete som vi ser långsiktigt på, berättar Christoffer Åkerblom, Elektroskandia

Tre främsta framgångsfaktorerna i samarbetet
Stort fokus på oss som kund, snabba svar med hög kvalité
Ett väl fungerande samarbete som bygger på ömsesidig tillit och respekt
Levererar hitta kompetenta kandidater
Ett helhetsfokus med skräddarsydda rekryteringsprocesser

Magnus Spolander, kundansvarig hos oss på PN, har tillsammans med Christoffer under de senaste åtta åren utformat ett samarbete för att hitta nya lösningar och säkerställa att den långsiktiga kompetensförsörjningen går i linje med övergripande målsättningar hos Elektroskandia.

– Vi förstod snabbt att deras behov var brett, där det behövdes hjälp med både direkta rekryteringar, konsultuthyrning, projektlösningar och vikarieupplägg. Vi har tillsammans arbetat fram ett välfungerande upplägg som bygger på stor tillit, säger Magnus Spolander, Kundansvarig PN

I samarbetet har vi hjälpt till med rekrytering av allt från butiksansvariga och butikssäljare, till att bygga skräddarsydda projektteam med en bredd av både personligheter och kompetenser.

– En stor del av framgångsreceptet i vårt samarbete ligger i tydlighet och transparens i dialogen. Olika utmaningar kräver unika lösningar för att alla parter slutligen ska vara 100% nöjda. Med en gemensam målsättning, tät dialog och förståelse för varandra har vi byggt upp ett väldigt lyckat samarbete, berättar Magnus Spolander, Kundansvarig PN

Vill du veta mer?
Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!