Image

Kundcase: Emhart Glass

Image

”Sedan vi inledde samarbetet med PN har det blivit stor skillnad. För oss var det viktigt att hitta en långsiktig och pålitlig samarbetspartner när det kommer till rekrytering och bemanning. Vi ville arbeta med en partner med positivitet och framåtanda. Det är verkligen något som genomsyrar PN. De är duktiga på att leverera och är alltid lyhörda för våra behov.”

Juan Montes, nationell VD för Emhart Sverige.

Tre främsta framgångsfaktorerna i samarbetet
Att vi känner varandra bra, förstår varandra och har en nära dialog
Klockrena rekryteringar och hög kvalitet
Ett strategiskt och långsiktigt fokus i samarbetet
En nytänkande och strategisk rekryteringspartner

Att utveckla en personlig relation för att kunna leverera kvalitativa- och långsiktiga kompetenslösningar är för oss A och O, i alla våra samarbeten. Bucher Emhart Glass är marknadsledare inom glasbehållarindustrin med över 100 års erfarenhet. Med tydliga tillväxtmål hade de behov av att hitta en strategisk rekryteringspartner att växa tillsammans med på lång sikt.

Vi backar bandet till 2016. Juan Montes, VD för Emhart Glass Sverige, hade då tillsammans med sitt team arbetat med flera olika rekryteringsleverantörer, men saknade ett helhetstänk kring bolagets kompetensförsörjning. De ville hitta en långsiktig samarbetspartner som förstår deras behov och utmaningar för att säkerställa bolagets framtida tillväxtmål.

– Sedan vi inledde samarbetet med PN har det blivit stor skillnad. För oss var det viktigt att hitta en långsiktig och pålitlig samarbetspartner när det kommer till rekrytering och bemanning. Vi ville arbeta med en partner med positivitet och framåtanda. Det är verkligen något som genomsyrar PN. De är duktiga på att leverera och är alltid lyhörda för våra behov, säger Juan Montes, nationell VD för Emhart Sverige.

Kika på videon när Juan berättar mer om samarbetet

Image

– ”Vår bransch är nishad och kräver ofta specifik kompetens inom glasformning. Vi ville hitta en partner som är kreativ och nytänkande i sitt sätt att arbeta. Redan från start har vi tillsammans med PN byggt upp en fin relation. Vi har gemensamt tagit ett helhetsgrepp där PN stöttar oss i allt från affärsutveckling, till att marknadsföra oss som bolag.”

Linnea Berg, HR-chef Emhart Glass

Felrekryteringar har varit obefintliga

Att rekrytera fel person kan bli väldigt kostsamt sett till tid, energi och pengar. Vi jobbar alltid för att ha en nära dialog med våra kunder för att kunna säkerställa kvalitet i alla processer.

”PN levererar alltid bra kandidater och vi har dessutom sett att våra konsulter vill stanna hos oss länge. Sedan vi inledde samarbetet med PN har felrekryteringar varit obefintliga, vilket jag tycker är ett väldigt fint betyg. Att vi får in bra personer med rätt kompetens är avgörande för vår fortsatta tillväxtresa – vilket PN verkligen har lyckats med.” berättar Anna Moberg, HR Business Partner, Emhart Glass

Att vi känner varandra och förstår varandras vardag har varit en stor framgångsfaktor genom hela samarbetet.

– ”Ni känner oss väldigt bra och ni vet vad vi behöver. Det tror jag är tack vare att vi haft en bra dialog. Ni har kommit och lyssnat och tittat på det vi gör för att bättre förstå vad vi behöver – vilket vi verkligen uppskattar” säger Juan Montes, nationell VD för Emhart Sverige

Image
Ett långsiktigt samarbete

Emhart har höga ambitioner att fortsätta växa och planerar att anställa ett 40-tal nya medarbetare under kommande år.

– ”Vi har en väldigt bra dialog med PN och vill fortsätta samarbeta på lång sikt. Det känns riktigt bra att ha en samarbetspartner som gång på gång levererar klockrena rekryteringar, och där kvalitet och fokus är den röda tråden.” berättar Linnea Berg, HR-chef Emhart Glass

Vill du veta mer?
Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!